Председателят на Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) Иван Павлов отхвърли твърденията на лидера на БСП Сергей Станишев, че Павлов е човекът на Цветанов в Обществения съвет към служебното правителство. Пред БНТ Иван Павлов заяви: Нямам никакви лични срещи, никакви лични познанства, изобщо не мога да кажа, че съответствам на нивото на г-н Цветанов".

Когато г-н Станишев си търси някакви политически или други опоненти, не би било зле поне да са му съответстващи, защото така един обикновен полицай от Ловеч много лесно може да бъде намесен в някакви задкулисни игри, които могат да се инспирират, да се измислят и да се пуснат в публичното пространство", каза Иван Павлов.

Поканата е от Президентството и няма никакво отношение към Цветанов. Тя е отправена по същия принцип, по който са отправени поканите и до всички останали участници в този Обществен съвет", заяви още той.

Подставено лице на Цветан Цветанов е внедрено в Обществения съвет при президента, предупреди по-рано лидерът на БСП Сергей Станишев. Той изтъкна, че снощи, очевидно под натиска на Цветанов, в списъка на съвета е дописан Иван Павлов от синдиката на служителите на МВР. По време на предишното правителство той беше начело на протестите, а в момента активно работи, за да няма протести срещу Цветан Цветанов, заявяват от пресцентъра на БСП.

Станишев посочи, че Павлов е личен и верен човек на вътрешния министър в оставка. Според лидера на БСП целта, с която е внедрен Павлов, е той да блокира работата на друг представител на полицейски синдикат Валентин Попов.