Социалистите от Самоков са избрали да кандидатират за още един мандат досегашния кмет на общината Владимир Георгиев, съобщават от партията.

Пред събралите се социалисти Георгиев е изтъкнал, че днес градът е по-добро място за живеене, благодарение на всеотдайния труд, гласуваното доверие, разбиране и подкрепа.

От столетницата посочват, че Владимир Георгиев е роден на 26 ноември 1973 г. в Самоков. Завършил е ОУ "Митрополит Авксентий Велешки" и ПГ "Константин Фотинов". Георгиев отбива две години редовна военна служба в Кюстендил и завършва право в ЮЗУ „Неофит Рилски"-Благоевград. Той е един от участниците в регистрацията на първото адвокатско дружество в Самоков през 2004 година.

От 2007 г. насам Владимир Георгиев работи за жителите на община Самоков - първо като общински съветник, председател на Постоянната комисия към съвета по законност, обществен ред и разпореждане с общинската собственост и ръководител на групата съветници от БСП, отбелязват още от БСП.

През 2011 г. той спечелил местните избори.

Като свои приоритети през следващия мандат Владимир Георгиев посочва изграждане на регионална система за управление  на отпадъците в регион Костенец (Самоков)  и закриване на съществуващото сметище; инвестиции във ВиК, асфалтиране на вътрешноградската  улична мрежа и селата; направа на тротоари в град Самоков; текущ ремонт на НУ „Станислав Доспевски"; реконструкция на централна градска част около „Козела", източно от автогара - град Самоков.

Други приоритети са благоустрояване на крайречна градска зона и изграждане на атрактивна детска площадка и скейт парк; проектиране, изграждане на металургично съоръжение за преработка на първично добито в пещите желязо „САМОКОВ", наричан още „Мадан", използван от 14-15 век до началото на 20 век; Туристическа градина - изграждане на въжена линия и пирамида.