В столицата на Грузия се провежда мащабна акция на опозицията, обявена като „граждански парад".

На националния стадион „Борис Пайчадзе" се събраха около 70 000, като много от привържениците на опозицията се намират около стадиона.
Едновременен митинг се състои пред сградата на парламента, като общият брой на протестиращите е към 100 000, дошли от различни райони и градове на Грузия.

Основното искане остава оставката на президента Михаил Саакашвили.

Грузинската опозиция призова международните организации, а също и западните партньори на страната да използват всички възможни ресурси, за повлияят на ескалацията на напрежението.

На народа трябва да бъде дадена възможността да направи свободен избор и да смени по мирен път властта. Това се казва в обръщение прочетено на стадиона в Тбилиси.

Според авторите на текста в страната са унищожени демократическите институции, нарушават се правата на човека. Те поискаха свобода и неприкосновеност на съдебната система и прекратяване на корупцията и терора в страната.

В обръщението се посочва още, че организаторите на днешния протестен митинг не биха искали „борбата да прескочи границите на мирното конституционно противопоставяне".

Грузинската опозиция започна протестите си още преди месеци, малко след като страната успя да преодолее шока от военния конфликт с Русия през август месеци миналата година.

Целта на най-масовия до този момент протест е да покаже, че мнозинството от грузинския народ не желае Саакашвили да остане на поста президент, обявиха лидерите на опозицията.  

Очаква се по време на протеста да бъде приета харта „С основните задължения пред Грузия и грузинския народ".

В нея ще бъдат формулирани основните принципи и норми, по които трябва да живее страната - свобода на словото и медиите, защита на правата на човека, гражданските права и независима съдебна система.