Фирма "Бромак" поиска съдията докладчик и съставът на 5-членния състав на ВАС, който ще разгледа жалбата по казуса БНБ и КТБ да бъдат определени публично по системата за случаен избор.

Припомняме "Бромак" обжалва отказа на тричленен състав на ВАС да разгледа жалбата им срещу отнемането на лиценза на КТБ.

В писмо до шефа на ВАС Георги Колев, представляващият "Бромак" адвокат Менко Менков иска на избора да бъдат поканени освен посланиците на държавите от ЕС, но и държавния глава, шефа на парламента, омбудсмана и т.н.

Припомняме, адвокат Менко Менков покани в началото на декември месец български политици, депутати и посланиците на Европейския съюз, на САЩ, Русия, Япония, Китай и други на делото във Върховния административен съд по казуса "КТБ".

Делото е заведено от акционери и депозанти на Корпоративта тъгрговска банка и цели обявяването за нищожен акта на БНБ, с който беше отнет лиценза на КТБ и беше поискано обявяването на банката в несъстоятелност.

На 13 януари Върховният административен съд (ВАС) отхвърли жалбата срещу решението на Българската народна банка (БНБ) за отнемането на лиценза на Корпоративна търговска банка (КТБ).