Ефект „3 в 1" обещава кандидатът за кмет на София Георги Кадиев, ако стане градоначалник на столицата - Йорданка Фандъкова няма да е кмет, Андрей Иванов няма да е председател на СОС и Петър Диков няма да е главен архитект на столицата.

Пред медиите Кадиев представи приоритетите си, ако стане кмет и принципите, по които ще управлява София.
Той представи и мечтата си за столицата - чист град, сигурни улици и възможност за всеки.

Кадиев се обяви за откритост и отговорност в политиката. Той смята столицата да си партнира с Европа, да няма любимци при обществените поръчки. Кадиев се закани да сложи край на мандатното мислене при вземането на решения.

Кандидатът за кмет на столицата на БСП ще въведе реално конкурсно начало в кадровата политика на общината. Ще се търси човек за позицията, а не позиция за човека.

Георги Кадиев обещава да даде повече свобода на районните администрации, но в замяна ще търси конкретни резултати. София без нейните граждани не може да се управлява, смята той и затова ако стане кмет, обещава да се допитва до софиянци по важни проблеми за Столична община. Кметът на София е лично отговорен за всичко, което се случва в града, смята още Георги Кадиев.

За целия мандат той обещава замразяване на местните данъци в столицата.
Кадиев иска нов устройствен план, който да спре презастрояването в София. Възможност за всеки - това е призивът му към бизнеса.

Кадиев също така обещава безплатна детска кухня в столицата. По думите му в момента 5 000 деца се хранят от детските кухни. За да се нахранят безплатно, това на Столична община ще струва между 800 000 и 1 млн лева.

Кадиев посочи още, че между 23 и 25 % от софиянци живеят без канализация. Според него абсолютно недопустимо е в 21 век в европейска столица да има хора, които живеят без канализация. Оперативните програми са добра възможност този проблем да се реши, но в момента Столична община изключително бавно привлича евросредства във ВиК секотра.

Георги Кадиев също така предлага подарък от общината за всяко новородено бебе в столица, за да се чувства всеки нов живот желан за София.

БСП кандидатът обещава и да построи Завод за битови отпадъци - по-евтин, по-съвременен и готов до края на 2014 година. В неговите планове София става културна врата на Европа още преди 2019-та.
Георги Кадиев също така се закани да направи пълна ревизия за последните 5 години на кметовете в София.