Членове на СДС в Перник масово напускат партията. Поради несъгласие и дистанцирайки се от политиката, която води местният лидер Десислав Аспарухов, вчера заявления са депозирали 29 души, съобщи зам. председателят на синята партия Мариета Димитрова, цитирана от Радио Благоевград.

Сред напускащите партията са двама зам. председатели на ОбС на СДС , член на Общинския съвет и трима председатели на клубове. Заявления за напускане подготвят още около 70 членове. Заявленията ще бъдат пускани поетапно.

Оттеглянето ни е заради едноличното ръководство от страна на Аспарухов и еднолично вземане на решения, касаещи местната структура на организацията, липсата на финансова отчетност за времето откакто той е председател, за умишлено спиране на растежа на организацията и заиграване с други партии извън десния политически спектър, обясни Людмила Иванчева, която членува в партията от самото й основаване.

За системните нарушения от страна на Аспарухов многократно е сигнализирано националното ръководство на СДС.

По телефона председателят на СДС Божидар Лукарски заяви, че Десислав Аспарухов е нелегитимен председател, а внесеното от него предложение за отстраняване на председателя на ОбС в Перник Владислав Караилиев е само негова си инициатива, която противоречи на официалната политика на СДС.

СДС трябва да бъде заедно с коалиционния си партньор „Демократи за Перник", а не да се заиграва с „България без цензура", каза още Лукарски.