БТК и собствениците на търговската марка 2be - фирма Кимимпекс Търговия и Лизинг подписаха договор, според който БТК придобива 100% от водещата верига магазини за телекомуникационни услуги 2be, съобщават от ipo.bg.

Сделката е одобрена от управителния съвет на БТК и е внесена за одобрение от Комисията за защита на конкуренцията. Процесът по интеграция се очаква да приключи докрая на годината и предвижда ребрандиране, както и сливане на веригата магазини с търговската мрежа на БТК. Сегашният изпълнителен директор на 2be - Станислава Арнаудова ще запази поста си, заявили от 2be.

Сделката е част от стратегията на БТК за превръщането й от технологична в клиентски-ориентирана, ефективна и динамична компания, коментира Бернар Москени, главен изпълнителен директор на БТК.

Сделката ще доведе до удвояване на броя магазини на БТК в страната. В момента магазинната мрежа на 2be включва 112 магазина в цялата страна, без да броим тези в Македония. След сливането на двете компании магазинната мрежа на БТК ще наброява над 240 представителства.

Изкупихме само българската мрежа на 2be, заявили от БТК. Заради изкупуването ще започне и ребрандиране на мрежата на 2be, чийто магазини ще придобият визията на БТК.

Македонското подразделение на 2be си остава под контрола на Кимимпекс Търговия и Лизинг, заяви за pari.bg от компанията. Официалният старт на веригата там бе през септември миналата година, като в момента броят на магазините на компанията в Македония е 25 с планове да станат 30. Общата инвестиция в тях е 2 млн. EUR. 2be планира и експанзия към Румъния, но за сега експанзията е в процес на развитие, коментират от Кимимпекс.

От края на 2008 г. до месец март тази година БТК е отворила общо 41 магазина с новата си визия в цялата страна. Предстои да се промени имиджът на още 56 центъра до края на годината. Планирано е изграждането и на 20 магазина на съвсем нови места.