Софийски градски съд на поредно свое заседание гледа делото срещу независимия депутат Владимир Кузов.

Заседанието е при закрити врати, тъй като се изнасят подробности за сексуалния живот на Кузов и потърпевшия Николай Кирилов.

Припомняме, той е обвинен в извършването на хомосексуални действия с 13-годишния Николай Кирилов през 2001 г.
Макар че действията срещу Кирилов не са били насилствени, възрастта на детето е предполагала полова незрялост, вследствие на което хомосексуалният акт е можел да доведе до трайни телесни увреждания, е тезата на обвинението.

В момента Владимир Кузов е с мярка за неотклонение "парична гаранция" от 1000 лв.
На днешното съдебно заседание освен подсъдимият Владимир Кузов, представен от защитника си Янев, се явиха шестима свидетели по делото и петима експерти, които трябва да представят две психиатрично-педагогически експертизи на двама от свидетелите.

В кулоарите на съда свидетелят по делото непълнолетният Кръстьо Методиев уточни, че не е участвал в хомосексуална оргия с Владимир Кузов, не го познава лично, а просто е бил натопен от Николай Кирилов, с когото Кузов е имал интимни отношения.

Методиев уточни, че познава Кирилов, тъй като живеят в един квартал.
Свидетелят по делото посочи, че никога не се е возил в колата на Кузов, но доколкото е чувал от Кирилов, Кузов и Кирилов са посещавали редовно банята на Панчарево с колата на Кузов.

Кръстьо изказа предположение, че най-вероятно „двамата са се запознали на сборището на педали на гара Подуене", а той самият никога не е изпитвал влечение към интимни отношения с мъже, но това не може да каже за Кузов и за Кирилов.