„Искам да изразя съчувствие към близките на пострадалия Стоян Балтов. Аз, като председателстващ съдебния състав в конкретното наказателно производство, съм се ръководила изцяло от закона".

Това казва съдия Петя Крънчева, съдия в Софийски градски съд, в писмо, изпратено до НоваТВ, с което отговаря на обвиненията на майката и брата на студента Стоян Балтов, който беше убит пред дискотека в Студентски град преди 6 години.

Припомняме, че преди дни роднините на убитото момче изразиха притесненията си, че е възможно убийците да избягат, докато чакат да влезе в сила 18-годишната им присъда. Те са недоволни и от начина на водене на съдебния процес като по думите им съдия Крънчева умишлено го протака във времето.

„Настоящия съдебен състав е изменил мярката за неотклонение и задържане под стража в домашен арест, единствено и само по отношение на единия от подсъдимите - Вили Красимиров Георгиев. Този въпрос не е решен еднолично от мен, а от целия петчленен съдебен състав", се казва в писмото.

В него съдия Крънчева съобщава, че производството пред първа инстанция е приключило за 3 години и 11 месеца поради усложнена фактология. В конкретния процес съдът изрично е спазил реда и изискванията за провеждане и приключване на производството с осъдителен акт.