Бившата депутатка от „Атака", която се вля в редиците на "България без цензура" Калина Крумова обяви изненадващо, че напуска партията на Николай Бареков.

Самата тя обяви своето решение във Фейсбук във вторник вечерта.

Като основна причина за решението си тя изтъква напускането на коалиционни партньори като ВМРО и присъединаването на нови - „знайни и незнайни „партньори", които не само са се присъединили към ББЦ, но и осезаемо започнали да изместват тежестта на партията", посочва Крумова, която бе водач на листата на Бареков в Ловеч.

В писмото си до „България без цензура" от днес тя признава още:

„На всички е известно напрежението, меко казано, около съставянето на листите за предсрочните парламентарни избори. И, ако това напрежение е принципно нормално във всяка партия, то при нас същото се породи не от самата партия, а от необходимостта или желанието ни да угодим на коалиционните партньори, без особено значение какво отражение ще даде това върху структурите на ББЦ".

Какъв е приносът на ЛИДЕР в коалицията и какво е участието им в предизборната капмания в страната, недоумява Крумова и признава, че дори не знае колко и кои точно са „помагачите" на партията.

„С чиста съвест и гордо вдигната глава, моля да приемете желанието ми да се оттегля от ПП „България без цензура". Има много победи, които са по-страшни от поражението. Усещането ми е, че сме се запътили към една точно такава. Пирова. Не желая да работя рамо до рамо с хора, които са готови да минат през трупове, за да постигнат целите си", пише Калина Крумова.

От писмото й става ясно, че Крумова е огорчена и от мястото, отдерено на организацията „Евромайки" в бъдещия парламент. „Къде точно водач на листа или на избираемо място има представител на „Евромайки", както неведнъж публично бе декларирано? Председателката на формацията е водач на листа. Само тя! И то къде? В Ловеч. Прекрасен град. Невероятни личности в организацията. С невероятни изключения, естествено. Но....Това ли би било представителството на „Евромайки" в бъдещото Народно събрание? Щом съм само аз, без да се ценят усилията и постиженията на организацията като цяло - не, благодаря. Един мандат, едно депутатско място категорично не е равностойността на „Евромайки"!

Крумова не пропуска да благодари на досегашните си колеги в партията и ръководството й, като подчертава, че формацията е постигнала изключително много, израствайки от „телевизионен продукт до прогресираща партия". Пожелава им успех на изборите и настоява писмото й да бъде счетено за молба за напускане.

Междувременно в прессъобщение до медиите от ББЦ обявиха, че мястото на Крумова като водач на листата в Ловеч ще бъде заето от главния юрисконсулт на ББЦ Десислава Балабанова.

„В емоционално писмо г-жа Крумова заявява, че изпитва напрежение от тежката предизборна кампания и не е подготвена за трудната битка, която води в Ловеч. От структурата на ББЦ в Ловеч приветстват Десислава Балабанова като нов водач на листата и изразяват пълна готовност да работят в името на нейния политически успех", се казва още в съобщението на ББЦ.

Десислава Балабанова е в Гражданско сдружение „България без цензура“ от създаването му и е неотменен участник във всички важни инициативи, които сдружението, а в последствие и партията предприема. Тя е родена през

1987 г., а през 2012 г. завършва с пълно отличие „Право“ и специализира „Правораздаване“. Член е на Младежката асоциация по право „ЕЛСА“. Тя взима участие в изготвянето на всички законопроекти, които „България без цензура“ внася в 42-то Народно събрание, припомнят от "България без цензура".