Депутатите в правна комисия се вдетиниха. Причината стана новата процедура за избор на главен инспектор към Инспектората на ВСС.

Председателят на правната комисия Четин Казак погледна вдясно, където седят депутатите от ГЕРБ в очакване да кажат кога да приключи процедурата. Опозицията обаче остана мълчалива.

Мая Манолова скастри председателя на правната комисия Четин Казак, нареждайки: „Гледайте на ляво".

Тя предложи ГЕРБ да кажат какви според тях са разумните срокове за издигане на кандидатурите за главен инспектор.

Депутатът от ДПС я послуша и се обърна към опозицията да си каже мнението, още повече че те бяха против първоначално одобрените срокове и процедури.

Според скромното редакционно мнение на News.bg, за подобно заседание депутатите следва да не получават пари

Вие сте специалистите по срокове, вие предложете срокове, отговори Цецка Цачева. Голям смях, ядоса се Мая Манолова. Цецка Цачева не й остана длъжна: „Ами смейте се, г-жо Манолова".

Социалистката взе нещата „в свои ръце" и посочи, че какъвто и срок да се посочи, ще е удобен на ГЕРБ, но все пак настоя опозицията да даде предложенията си. Кажете, настоя Манолова. Не сме длъжни, отговори й Цецка Цачева и допълни: „Вие сте мнозинството".

Нека да загърбим политическите противопоставяния, настоя и Четин Казак. Кажете какъв срок според вас е разумен и да приключим успешно тази процедура, поиска той. Имате ли някаква идея за срок, попита Четин Казак. От ГЕРБ обаче се заинатиха мнозинството да даде своя срок.

Ориентирайте ни с топло и студено в месец или години са сроковете, продължи с упорството Мая Манолова.

Емил Радев от ГЕРБ предложи, ако няма решение, точката да се отложи до постигане на консенсус за датата.

Социалистката обаче предложи 1 април като заветната дата, в която да се приключи процедурата. Заради това, че 1 април се счита за ден на шегата, Манолова направи алтернативно предложение - 2 април.

Не можем така да тръгваме накриво, намеси се и Явор Нотев от Атака. На мен не ми е чак толкова интересно, че да рискувам авторитета на правна комисия, допълни той.

В крайна сметка с намусени лица всички депутати се обединиха около датата 2 април, до която ще могат да се правят номинации за главен инспектор.