Делян Пеевски управлява българската държава. Това заяви бившият министър на културата в кабинета „Борисов" Вежди Рашидов в предаването „Тази събота" по БТВ. Той се оплака как медиите, спрягани за собственост на медийния магнат, петнили името му и публикували статии за запоите му и за забежките му.

Попитан дали кафето между Лютви Местан и лидера на ГЕРБ в Кърджали може да доведе до партньорство между ДПС и ГЕРБ, Рашидов е категоричен, че ако това се случи, ще напусне политиката. Властта е пари, парите са власт и медии, продължи с разсъжденията на родната политика Вежди Рашидов. България е страна на възможности, смята той.

Депутатите освен да говорят нищо друго не правят, смята още Рашидов. Според него ако напуснат парламента и за общи работници няма да ги вземат. Властта прогонва децата ни, убеден е бившият министър на културата. По времето на ГЕРБ според него не е имало такова напускане на млади хора, както сега. Сега процесът е станал безнадежден, смята Рашидов. Той е на мнение, че този парламент е изчерпан и трябва да си ходи. Депутатите сега искали да са в Народното събрание заради властта.

Вежди Рашидов иска млади хора да влязат в парламента като се обяви за мажоритарния вот. За негативните процеси в обществото той вини и медиите. „И кичът, и боклукът влезе в медиите. Част от зомбирането на обществото е това, което гледа", убеден е Вежди Рашидов.