Комисията, разследваща убийството на опозиционния политик Борис Немцов, предложи награда от близо $50 000 за ценна информация във връзка с разстрела. Това съобщават руските медии, позовавайки се на съобщение от разследването.

Оперативните служби, подпомагащи криминалното разследване на убийството на Немцов, са готови да платят награда от 3 млн. рубли (над $48 500) за ценна за разследването информация, гласи съобщението.

Комисията гарантира да запази анонимността на информаторите.

Припомняме, опозиционерът Немцов бе разстрелян в центъра на Москва в петък вечерта. Разследващите работят по няколко версии, сред които опит за дестабилизиране на политическата обстановка и атака на радикални ислямисти. Не се изключват и версиите, свързани със събитията в Украйна, с икономическата дейност на политика, както и с битови и лични проблеми. Те не изключват поръчково убийство. Днес в Москва се проведе траурен марш в памет на Борис Немцов. Хиляди се включиха в проявата.

Двама ключови свидетели са дали показания и са описали убиеца. Направено е физическо описание. Полицията издирва мъж с височина 170-175 см и къса коса. Той е носил сини дънки и кафяв пуловер.

Комисията планира да извърши допълнителни разследващи действия с Анна Дурицкая, която е била с Немцов по време на убийството.

По-рано комисията по разследването обяви, че търси свидетели на убийството.