35-годишен мъж от София, който е администратор и собственик на сайта www.Igrach.com е бил арестуван вчера, съобщават от пресцентъра на МВР.

Столичанинът е бил задържан по време на съвместна операция на служители на ГДБОП и представители на Държавната комисия по хазарта.

По информация на ГДБОП, сайтът бил използван от 2006 г. за организиране на незаконни хазартни игри, което е престъпление по чл. 327, ал. 1 от НК.

Установено е, че мъжът е извършвал и незаконна букмейкърска дейност - събирал е залози от български граждани и срещу комисионни, които достигали до 30 % от вложеното.

Той залагал в интернет пространството. По този начин е ощетявал държавния бюджет.

В хода на проведените оперативни действия е изяснено, че столичанинът многократно е организирал турнири по Texas Hold em poker без разрешение на Държавната комисия по хазарта.

При претърсването в дома му в кв. "Лозенец" са намерени и иззети: съоръжения за Texas Hold em poker - тексаски покер; компютърни системи, от които е администриран сайта; банкови документи, които удостоверяват преводи към интернет сайтовете за хазартни игри и залагания от български играчи; 20 000 лева и хиляда евро с недоказан произход.

Разследването за пълното документиране на престъпната дейност на собственика на сайта продължава под прякото наблюдение на Върховна Касационна Прокуратура.