Корпорацията Apple стартира поредната битка от патентната война с тайванската компания HTC. Този път тя иска забрана за продажба в САЩ на 29 устройства на своя конкурент, в това число най-новите апарати от линията One - One X, One S и One V. Американският производител моли Комисията по международна търговия на САЩ "да премахне възможно най-бързо тази несправедливост", съобщава бългаският технологичен портал kaldata.com.

Според американския разработчик, в смартфоните на HTC е нарушен патент № 5,946,647, който, освен всичко останало, описва и методи за извличане на телефонни номера от текста на електронни писма и последващото им използване в други приложения, пише ресурсът SlashGear. Трябва обаче да се отбележи, че най-вероятно въпросният патент така или иначе може да бъде признат за недействителен. Поне за това настоява пред съда компанията Motorola.

От страна на HTC все още няма отговор на претенциите на Apple, но производителят коригира прогнозата си за икономическите показатели за второто тримесечие на текущата година. Тайванската компания очаква по-ниски приходи от предварително планираните. Като причина за понижаването на показателите в прогнозните резултати се посочва неочаквано ниското търсене на смартфони в Европа и САЩ.