„Абсолютно съгласна съм с договорения гратисен период, за да може да се изчистят всички различния, които гражданите имат с новата наредба за синята зона. Надявам се днес колегите да разгледат обстойно всички предложения и те да бъдат дискутирани".

Това каза столичният кмет Йорданка Фандъкова по време на инспекция на ремонтната дейност в „Южния парк" в София.

По повод предстоящото днес извънредно заседание на Транспортната комисия Фандъкова заяви, че категорично настоява да се облекчи процедурата за живеещите в центъра на столицата.

До края на септември ще бъде завършен основният ремонт на входа на „Южен парк" от към улица „Козяк", съобщи кметът като допълни, че е останала доволна от постигнатите до момента резултати. Проектът е трета фаза от планирания ремонт на парка, като общата му стойност е 160 хиляди лева.

Ще бъдат обновени около 3 дка, като се предвижда пълна промяна на настилките, изграждане на парково осветление, както и парково обзавеждане и озеленяване. Ще бъдат обособени и две детски площадки за деца под 3-годишна възраст, както и за по-големите.
„Необходимо е да създаваме удобства на хората, затова и в петък се пуска вторият лъч на метрото, който ще даде удобен достъп до „Южен парк", посочи столичният кмет.