Четирима души са открити мъртви в тих район в близост до езерото Анеси във Френските Алпи, съобщава Би Би Си. Всички имат по телата си рани от огнестрелно оръжие.

Три от четирите жертви на стрелбата изглежда са били британски туристи, каза местен служител.

Телата на две жени и един мъж са били открити в британски автомобил BMW. Четвъртият убит е колоездач - жител на съседна област.

Прокурор Ерик Мейло, цитиран от АФП, посочи, че самоличността на мъжа, описан като бащата в семейството е "почти сигурна". Убитите жени все още не са идентифицирани, но се предполага, че всички са от едно семейство.

Прокурор Ерик Мейло съобщи, че семейството било на почивка на къмпинг на брега на езерото Анеси в района на Горна Савоя - популярна туристическа дестинация за плуване и водни спортове.

4-годишно момиче е открито живо около осем часа след убийството. То е било скрито под телата на застреляните.

Друго момиче, вероятно на седем или осем години, е открито на пътя близо до колата. То е било в критично състояние и е откарано с хеликоптер в болница. Според информация от тази сутрин състоянието на детето се подобрява.

Министерството на външните работи на Великобритания заяви, че се работи усилено по разкриване на престъплението и че консулските служители вече са на мястото на инцидента и работят с френските власти.