Ключовият свидетел на убийството на опозиционния политик Борис Немцов Анна Дурицкая се намира под охрана, правоохранителните органи ограничават придвижването й, съобщи адвокатът на украинката, предаде „Комерсант".

„Анна е в квартирата на един от поддръжниците на Немцов. Тя е държана под усилена охрана и не я пускат никъде", каза пред «Интерфакс» адвокатът на свидетеля Вадим Прохоров.

По думите на адвоката тя е дала всички необходими показания и се е обърнала с официална молба до украинския консул, за да й помогне възможно най-бързо да се прибере в Киев.

Той добави, че към момента няма нова информация за хода на разследването на убийството на Борис Немцов.

Припомняме, Немцов беше разстрелян в центъра на Москва в петък вечерта. Той е бил убит с няколко изстрела в гърба. На мястото на разстрела са намерени шест гилзи. Поне четири куршума са попаднали в тялото на руския опозиционер. Убийството е извършено в 23,40 часа на Москворецки мост в центъра на руската столица. Следователи работят по всички версии на престъплението. Асистентка на Немцов съобщи, че в продължение на месеци той е получавал заплахи в социалните мрежи.