ДПС има бъдеще дори и след Ахмед Доган.

Това заяви за БНР Корман Исмаилов от ДПС, на който вчера лидерът на партията Ахмед Доган даде едноседмичен срок, за да каже дали остава в ДПС или подкрепя политическия проект на Касим Дал.

По думите на Исмаилов Доган ще бъде председател, докато самият той не се оттегли или конференцията не подкрепи друга кандидатура.

Поисках време да изложа открито и ясно това, което мисля за проблемите в партията и да предложа решение за тях, каза Исмаилов.

Според него трябва да има промени по отношение на демократизацията и модернизирането на партията.

Ако не бъдат подкрепени нещата, които казвам, и не се подходи с разбиране към тях, готов съм сам да напусна парламентарната група, категоричен е той.

„Въпрос на време беше да се стигне до тук след гласуването ми на Централния съвет, когато беше предложено изключването на Касим Дал. Въпрос на време е дори да ме изключат", коментира депутатът.

„Мисля, че вчера беше предопределен сигналът на заседанието. Колегите предложиха аз сам да напусна. Имаше гласове дори въобще да не се изчаква, а да се вземе решение на момента за моето изключване, в това число и на областния председател на Добрич, който, според областната структура, се е държал неадекватно на това заседание на Централния съвет също, въпреки че той гласува „за" изключването на Касим Дал".

Според него има натиск над областната структура, за да излезе с искането за оставка. Корман Исмаилов заяви категорично, че е против проекти, които разцепват ДПС.

„Лидерът каза, че му е много тежко, защото ме е имал като свой син", подчерта Корман Исмаилов. Той добави, че е имал много голямо доверие към Ахмед Доган, но то вече донякъде е ерозирало.

Запознах се донякъде с документите на ДС. Вече имам едно доста по-различно отношение към ДС и ролята й по време на демократичния преход. Самият факт, че към днешна дата в ДПС бившите агенти на ДС са повече отколкото в други партии, мисля, че е факт, който не се одобрява много от избирателите", коментира Исмаилов.