Трима софиянци са били задържани, докато обирали дом в бл. 35 в бургаския ж-к „Изгрев".

Полицията в Бургас е заловила 38-годишния А.М., 43-годишния Ц.Г. и 38-годишния С.П., отседнали на квартира в с. Равда, общ. Несебър.

При извършения личен обиск са намерени и иззети множество метални заготовки и приспособления за взломяване и отключване на входни врати с касови брави и секретни патрони.

Мъжете са задържани при операция на ОДМВР Бургас, планирана по информация, че на територията на Бургас от известено време, лица от софийския криминален контингент извършват домови кражби.

От МВР разясняват схемата за извършване на кражбите, която в повечето случаи е следната: със специален инструмент се отварят входните метални врати на блокове с асансьор, като двама от групата се качват до последния етаж и слизайки надолу по етажите се оглеждат за подхядаща за взломяване входна врата. Третият е на „пост" и стои недалеч от входа, за да може в случай на риск, да алармира съучастниците си. Набелязаната врата се отваря посредством метални приспособления за отваряне на касови и секретни патрони от типа „таралеж" или «пеперуда», като обект на престъпно посегателство са парични средства, златни накити или други скъпоценности.

А.М., Ц.Г. и С.П. са задържани за срок от 24 часа, като е образувано досъдебно производство за документиране на цялостната им престъпна дейност. Работата по случая продължава.