Атанас Семов от РЗС разказа каква ще бъде тактиката на ГЕРБ, за да спечели предстоящите президентски избори. Той обясни схемата по време на редовния брифинг в централата на партията.

По думите на Семов, ГЕРБ ще подкрепят кандидата на ДПС на първи тур, за да могат при явяването на балотаж управляващите да спечелят всички анти-ДПС гласове. „ГЕРБ ще хвърлят всички средства за решаване, а не спечелване на изборите", категоричен е зам.-председателят на РЗС.

Неодобрението към политиката на ГЕРБ в момента расте и все повече ще се увеличава в месеците до изборите. Всеки що-годе приличен кандидат за президент може да спечели на първи тур, пред който и да е кандидат на ГЕРБ", коментира Семов.
Той подчерта, че единственият начин ГЕРБ да спечелят изборите е като подкрепят кандидата на ДПС на първи тур. Зам.-председателят на РЗС посочи, че това е тактиката за осигуряване на лесна победа.

Днес вече е налице цялостна договореност между ГЕРБ и ДПС", категоричен е той. Семов предупреди, че по време на предизборната кампания ГЕРБ привидно ще говорят против ДПС. Партията на Ахмед Доган също ще има полза от това. За първи път ДПС се явяват със самостоятелен кандидат за президент, при това такъв, който от първия път ще отиде на балотаж.

Освен това по този начин ще бъдат разсеяни всички слухове за разцепление в средите на партията. Семов подчерта, че по този начин най-накрая претенциите на ДПС да бъдат поне втора политическа сила в България ще станат факт.

Припомняме, по-рано днес и сините в парламента обявиха създаването на нова Тройна коалиция - ГЕРБ, Атака, ДПС.

Атанас Семов заяви, че РЗС се готви да бъде изненадата на президентските избори. От последните си срещи с поддръжници на партията, Семов е разбрал, че все повече хора искат нова Конституция и промяна.
Той подчерта, че основната задача на бъдещият президент е да инциира референдум за нова Конституция и да работи за създаването на стратегия за българската нация.