Никога не съм защитавал Венета Марковска, коментира и вътрешният министър Цветан Цветанов казусът с Марковска.

Неприятно е всичко това, което се случва, е мнението на вътрешния министър.

Надяваме се на по-бързо решаване на този казус, подчерта Цветанов. Той не можа да коментира поведението на държавния глава и дали е нарушил правилата, защото "това не е в моята компетентност".

От казуса с Марковска от тази си амплитуда, с която се разви, загубиха всички, каза силовият министър. Трябва да се намери правилното решение, убеден е още той.

Попитан дали трябва нова процедура за избора на Марковска, той се оправда с това, че не е компетентен. Каквото и да кажа сега, всеки ще го интерпретира различно и утре ще ми зададете въпроса защо защитавате Венета Марковска, заяви Цветан Цветанов.

На въпрос стана ли ясно кой стои зад инициалите Георги Тонев Колев, той каза: "От проверката под името, което стои под този материал (сигнала срещу Марковска, б.р.), който беше внесен в парламента, не стои реално лице, което да е подписало документа".

От това следва, че всеки един може да напише всичко и да се подпише под някакво друго име, което не е неговата самоличност, смята вътрешният министър.