Като внушения и насаждане на неверни твърдения в публичното пространство заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов определи изказването на Делян Пеевски пред агенция ПИК.

Припомняме, Пеевски разкри, че на няколко пъти е бил притискан от Цветанов, за да не излизат в неговите издания материали срещу Киро Японеца и Йосиф Йосифов-Йоско. По думите му Цветанов е натискал главният прокурор Сотир Цацаров да назначи за негов заместник Ася Петрова и да не поставя на ключова длъжност Борислав Сарафов.

Коментарите си бившият вътрешен министър направи преди началото на дебатите по внесения от опозицията вот на недоверие за сектор „Сигурност". Да се концентрираме върху вота на недоверие, призова Цветанов. В момента държавата се управлява от задкулисието, от олигархията и организираната престъпност, подчерта той.

Цветан Цветанов каза още, че по негово време не е било така и като аргумент изтъкна декларираната подкрепа от евроатлантическите партньори за над 80 съвместни операции с международно участие.

Той цитира думи на шефа на Европол от времето на ГЕРБ, че „България е една от най-надеждните страни като партньори за борбата с фалшивото евро". Цветан Цветанов припомни, че при управлението на ГЕРБ е имало над 7 разбити печатници за фалшива валута.

По повод на това, че въпреки похвалите за неговото управление на МВР се е сдобил с обвинение, Цветанов отговори: „Когато управляват задкулисието и олигархията, какво очаквате".

Все пак трябва да преживеем и този период, философски обобщи той и е категоричен, че само времето ще покаже кой е прав.