Няма разлика между Вальо Топлото и Красимир Гергов, заяви в ефира на Нова телевизия Кеворк Кеворкян.

Той обвини рекламния бос, че е дал подкуп на Кирил Гоцев, докато Гоцев е бил Генерален директор на Българската национална телевизия.

Кеворкян показа в студиото два Записа на заповед на обща стойност 425 хиляди лева, подписани от Гергов и предназначени за Кирил Гоцев.

По думите на Кеворк Кеворкян от осем месеца има преписка в прокуратурата, която обаче не прави нищо по случая.

Това е така според него, защото когато тя е сезирана са идвали президентски избори, а сега идват други (за евродепутати, бел.ред.), а политическата класа контролира и медиите, и прокуратурата.

Кеворкян заяви в прав текст, че главният прокурор Велчев гравитира около БСП, като това е една от причините да не бъде предприето нищо срещу Красимир Гергов.

Той намеси в скандала и БиТиВи - която Гергов консултирал - и пред която преди избори се нареждат опашки от политици.

Включеният чрез телефонна линия в разговора Красимир Гергов заяви, че въпросните заповеди за запис с посочената сума са предмет на граждански отношения между него и Гоцев.

Кеворк Кеворкян от своя страна зададе реторичния въпрос за каква печалба става дума, щом подкупът е 425 хиляди лева.

Главната прокуратура работи по сигнал относно запис на заповед от медийния бос и бивш служител на УБО Красимир Гергов към бившия директор на БНТ Кирил Гоцев.

Това каза главният прокурор на Република България Борис Велчев  по повод на съобщената от Кеворкян информация за взаимоотношенията между Гергов и Гоцев.

Със случая се занимава Софийската  градска прокуратура.