Често попадаща под ударите на антимонополното законодателство, компанията Microsoft планира да заведе подобен иск срещу конкурента си на интернет пазара - Google.

Вътрешни източници, на които се позовава theinquirer.net, разкриват, че софтуерната корпорация обмисля да заведе антимонополен иск срещу Google.

Повод за евентуална атака на Редмънт дава пускането на браузъра Chrome, с който Google ще се опита и вероятно ще успее да вземе дял от Internet Explorer.

Дали Microsoft ще предприме съдебен иск срещу интернет гиганта, зависи от това, по какъв начин Google ще интегрира своите продукти, включително уеб браузър, търсене и офис приложения.

Междувременно водещият технологичен сайт CNET съобщи днес, че браузърът на Google е значително по-бърз от конкурентите Firefox и IE.
Предимството на Chrome е било демонстрирано с Javascript тестове.

Други източни в интернет пък побързаха да обявят първата открита уязвимост в браузъра, съобщи technews.bg.

Специалистът по интернет безопасност Авив Раф заяви, че е открил уязвимост в новия браузър Chrome на най-голямата търсачка в света Google, пише HiComm.bg.

Чрез линк за даунлоудване недобронамерен човек може да проникне в почти всеки файл на компютъра ви, казва Раф пред TG Daily.
Представители на Google още не са направили официален коментар по повод твърдението на специалиста.

Припомняме, бета-версията на браузъра Google Chrome беше пусната на 2 септември за безплатно сваляне от всички потребители.
Според авторите му той бил по-безопасен в сравнение с другите браузъри благодарение на създавенето на изолирани раздели, които давали по-надеждна защита от вредоносни сайтове.