Когато Бойко Борисов говори и фактите мълчат. Това заяви Румен Овчаров на брифинг в парламента по повод отговора на премиера Бойко Борисов на парламентарното питане на левицата за БТХолдинг.

Социалистите уличиха Борисов в лъжа и представиха пред медиите доклад от изпълнителния директор на Агенцията по приватизация. Според БСП този документ злепоставя министър-председателя като човек, който еднолично взема решенията за тази сделка, притиска на среща в МС консултанта по сделката да смени нейните параметри.

Борисов прехвърли топката за БТХолдинг на Агенцията по приватизация
Още...

Бойко Борисов говори неща, които тотално се разминават с действителността, смята Овчаров.

Според него премиерът се прави "на ударен" за срещата в МС в неговия кабинет. Очевидно целта на сделката не е тя да бъде прозрачна, опасяват се социалистите.
На няколко пъти в този доклад се казва "както беше договорени на среща при министър-председателя", посочи Корнелия Нинова. Това е напълно недопустимо, допълни тя. От документа, по думите й, е видно, че всички предложения на консултанта се отхвърлят и сделката се договаря зад гърба на всички страни - еднолично от министър-председателя в неговия кабинет.

От БСП разполагат със становище на консултанта, в което се посочва, че сделката не е изгодна за държавата.

Премиерът излъга българския парламент, а чрез него и българските граждани, категорична бе Корнелия Нинова. Лъжата се състои в изказването на Борисов, че той и МС нямат отношение към сделката за приватизация на тютюневия холдинг и че единственият оторизиран орган да осъществи сделката е АП.

От БСП посочиха още, че сделката не гарантира на тютюнопроизводителите, че продукцията им ще бъде изкупувана. Параметрите са така зададени според левицата че да се разчисти теренът за една единствена фирма, коя обаче - от БСП запазиха името й в тайна.

Социалистите критикуваха премиера Борисов, че бързал да открие ТЕЦ Марица Изток 1. Единственото усилие, което ще направи Бойко Борисов като физически и умствен потенциал по този проект, е с ножицата, заяви Овчаров. Той няма отношение към този обект и аз се питам може ли един министър-председател да бъде като една цветарка, която обикаля държавата и реже ленти, допълни социалистът.

Да беше поканил поне Иван Костов заедно до него, защото Иван Костов има пряко отношение към криминалното стартиране на този проект, предложи Овчаров.

Да беше поканил Сергей Станишев или мен да стоим до него, защото ние пък имаме съвсем пряко отношение към реализацията на този проект, коментира още Румен Овчаров и подчерта, че обектът, който днес Борисов открива, нямало да стартира без правителството на тройната коалиция.