Преподавателите от сливенското училище „Братя Миладинови" искат ефективна присъда за побой над учител. Именно за такова наказание те настояват и за майката, ударила тяхна колежка.

Учителите споделят, цитирани от БиТиВи, че често били заплашвани от родители.

Припомняме, 27-годишна жена - майка на ученик от сливенското Шесто училище е задържана в Районното управление на полицията за причиняване на телесна повреда на длъжностно лице.
Случаят стана известен и заради рязката реакция на министър Тодор Танев вчера в парламента, който заяви, че ще настоява за най-строги наказания и то не само по този случай.

Арестуваната жена е родител на 6-годишно момче. Те живеят в сливенския цигански квартал "Надежда" и учениците в Шесто основно училище "Братя Миладинови" са предимно от него.

Два дни след нападението над преподавател, в училището все още обсъждат родителската агресия. Според колегите на битата учителка държавата трябва да се намеси и да защити съсловието.

Павлина Вълкова е категорична, че трябва да има законова стабилна основа за защита на българския учител. Тя застава твърдо зад колежката си и смята, че трябва да има ефективно наказание.

Колежката й Евгения Митева коментира, че не бива да се допуска българският учител да бъде обиждан, бит и хулен.

Битата учителка Янка Цанева крие следите от удара зад тъмни учила. Стресът е отключил здравословни проблеми, но въпреки това тя ходи на работа.
"Тогава не се изплаших, но вчера, просто чувствам, че започвам да рухвам", сподели Янка Цанева.

Учителката разказва, че наказала 6-годишния Иван, но не го е ударила, както твърди майка му.

„Седнал до Дочка и в този момент, в който аз съм при децата, започнал да я опипва. Отивам до него и казвам - виж какво, ставай веднага и ела тук да седнеш до мен, сядаш и не мърдаш, това ще ти е наказанието", допълни учителката.

Майката на момчето разказва, че детето и съучениците му й казали, че учителката го е ударила. Затова тя отишла, ударила преподавателката и насинила окото й.

Сливенският съд до няколко дни ще повдигне обвинение срещу майката. Школото от днес въвежда строг пропускателен режим - в класните стаи родители няма да се допускат.