Съдът остави в ареста 18-годишния Дани Мохамед Фахд ал Келани, който на 5 октомври вечерта блъсна с мерцедеса си пешеходец по пътя за местността Копитото на Витоша и избяга.

Ал Келани е обвинен за това, че е причинил смъртта на 63-годишния Радослав Стоянов, като след това е избягал от местопроизшествието и се е опитал да се укрие. Задържаният има шофьорска книжка едва от две седмици.

Градски съдия прецени да остави младежа с най-тежката мярка - задържане под стража, тъй като има свидетелски показания, които го уличават в престъпление.

Свидетелите Мартин Петров и Християн Димитров, които са били в мерцедеса на провинилия се, са обявили в показанията си, че в един момент на пътя е изникнал пешеходец и в следващия вече е бил под гумите на возилото. Младежите твърдят, че са поискали от ал Келани да спрат колата и да видят какво се е случило с човека, но момчето е отказало.

Десет минути по-късно са спрели автомобила, за да видят щетите по него. Тъй като са карали със загасени фарове, преминаващ с колата си водач е останал впечатлен от факта и е сигнализирал на органите на реда.

Според съда 18-годишният се е опитал да се укрие от правосъдие, тъй като още на другия ден е заминал за Румъния с баща си. Още същата вечер обаче той се е върнал, като на границата е бил задържан.

Държавното обвинение обаче не може да повдигне обвинения за съучастничество срещу бащата на момчето, който се е опитал да прикрие следите от престъплението, тъй като е близък роднина на задържания.

Искам да си отида у дома, примоли се ал Келани на съдията, но апелът му не беше уважен. Майката на момчето през сълзи също поиска от съда детето й да се върне вкъщи.

Решението на градския съд подлежи на обжалване в 15-дневен срок и ако страните решат да поискат такова, то мярката ще се гледа пред Софийския апелативен съд на 15 октомври от 10 часа.