Зам.-председателят на политическа партия ГЕРБ Цветан Цветанов изчисли, че разходите, които държавата плаща за охрана на антиправителствените протести, се равняват на разходите за провеждането на предсрочни парламентарни избори.

"В момента ние създадохме една среда, която не е работеща. Всичките администрации в министерствата са блокирани. На първо място всеки още говори за кадровите назначения, които трябва да бъдат извършени, а вие видяхте, че БСП, ДПС и "Атака" реално не извадиха този потенциал, който щеше да бъде припознат от администрация, от обществеността, от държавата, от европейските институции. Видяхте, че почти за всяко едно назначение на възлова позиция, имахме реакция от Европейската комисия, от Европейския парламент", каза Цветанов, цитиран от БНР.

Той определи новите назначения на областни управители във Варна, Перник, Силистра и Софийска област като "нови скандални назначения".

Според Цветанов, по този начин правителството на Пламен Орешарски се издължава на хората, които са правили избори с ангажименти към осигуряването на повече членска маса: "Това са хората, които явно могат да правят и правят изборите за дадените политически формации, защото изборите на тези областни управители, всеки един от тях може би имал някакви ангажименти, които са били свързани с осигуряването на повече членска маса сред ромските или социално-слабите български граждани. И може би в тази връзка сега се търси отплата, за да могат тези хора да застанат и да вземат отговорни позиции"., смята той.