Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими при зимни условия, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура".

Пътните настилки са сухи, а мокри в района на Севлиево, Свищов, Монтана, Разград, Кърнаре и Прохода на републиката, поради преваляване от дъжд. По високите и усойни места са възможни и частични заледявания.

Пътната настилка на автомагистралите „Тракия", „Хемус" и „Марица" е суха. До 24 април през светлата част от денонощието се затваря лявата на тунел „Витиня" в посока Ботевград, поради ремонт на осветлението.

Поради мъгла е намалена видимостта до 50 метра на автомагистрала „Хемус" в участъка Витиня-Ечемишка и в района на Ябланица, Тетевен и по пътя Търговище-Пролез. До 100 метра в района на Петрохан, Силистра, Русе, Разград, Белоградчик, Берковица, Враца и Мездра. До 150 метра в района на Антоново, Добрич и Каолиново.

Затворени са проходите Твърдица - Елена, Етрополе - Златица и Върбишки, както и Дюлински за товарни автомобили. Опасност от падащи камъни има в Прохода на Републиката, по пътя София - Самоков, Симитли - Гоце Делчев, Велико Търново - Габрово - Шипка, Асеновград - Смолян, София - Варна при местността Боаза, в Искърското и Кресненско дефиле.

Въведени са следните ограничения за движение на МПС: Забранено е преминаването на товарни автомобили по пътя Смоличане - Пелатиково, както и по пътя Радко Димитриево - Друмево, поради пропадане на мост. Обходният маршрут е Шумен - Овчарево - Друмево. Забранено е преминаването на моторни превозни средства с обща маса над 10 тона през проходите Шипка, Вратник и Петрохан, както и по пътя Костенец - Самоков и Черница - Сунгурларе, а над 20 тона през Айтоски проход.