Можем да уволним всички областни управители, но няма да го направим, разясни намеренията си премиерът Георги Близнашки на нарочна пресконференция. По думите му служебното правителство цели да внесе спокойствие, не да изостря обстановката.

Досега не сме достигнали дори половината от областните управители. Назначаваме професионалисти с престиж, които не са вземали страна в борбата между партиите досега, оправда се Близнашки.

По негова преценка правителството действа равномерно и без крайности, защото „има случаи, където работата не може да върви напред, ако не се разруши статуквото".

Провеждаме умерена линия в тези кадрови промени, категоричен бе премиерът, като не се впечатли особено от заканите на БСП да протестират, ако има още уволнени областни управители.

Има хубаво настроение в страната към правителството, похвали се Близнашки. По думите му хората предимно го насърчавали, като го срещали по улиците. Правителството ни се приема добре от обществеността, уверен е служебният премиер.

Ние не сме прекалили в нищо, защити се още той. Според него единственото, за което съжалява, е, че служебното правителство няма финансови ресурси да решава по-енергично натрупали се проблеми.

Разбирам ограниченията на служебното правителство, аз съм я измислил тази фигура, отсече Близнашки. Той увери, че няма списък за лицата, които трябва да бъдат уволнени, а промените се правят след внимателна преценка на работата на областните управители.

С днешната смяна на областния управител на Сливен, новите назначения от кабинета „Близнашки" по области стават общо 9. Ще припомним, досега бяха сменени губернаторите на Пловдив, Благоевград, Русе, Монтана, Плевен, Перник, Варна, Стара Загора.