Когато ГЕРБ дойдат на власт първо, което се опитват да направят е да узурпират цялата власт. Това заяви на брифинг в НС Мая Манолова.
С искането си за сваляне на имунитета й председателят на НС изземвала ролята на обвинител номер едно. Госпожа Цачева се изживява като главен прокурор, изтъкна Манолова. Сотир Цацаров е главен прокурор и така ще е до края на мандата му, поясни социалистката.

Припомняме, вчера в пленарна зала се разрази скандал между Манолова и Цачева по повод споразумението, с което държавата се задължава да изплати 2 млн. евро на частна германска компания. Това обаче бе публикувано в Държавен вестник преди да мине през НС.

Готова съм да платя всяка цена, за да защитя парламентаризма, посочи Манолова. Тя предположи, че Цачева щяла да поиска да я арестуват в пленарна зала. Най-вероятно арестът лично щял да извърши вътрешният министър Веселин Вучков.

БСП ще обжалва в Конституционния съд  решението на МС за изплащане на 4 милиона лева на немска фирма. Откакто ГЕРБ били на власт, за втори път в държавен вестник се обнародват документи с невярно съдържание, по думите на Манолова, като според нея се обнародва закон преди да бъде приет от пленарна зала. Това прави парламентът безсмислен, категорична бе червената депутатка.

Тя настоява президентът Росен Плевнелиев да наложи вето на закона. Ако той не върне закона, социалистите ще обмислят дали да не го атакуват в КС.
Левицата припомни, че 4 български правителства не са се съгласили да се изплати обезщетение на немската фирма. След посещение на държавния глава в Германия обаче новото управление решава да плати тези 4 милиона лева.

Ако главният прокурор ми поиска имунитета по който и да е казус, ще си го дам, каза Мая още Манолова.