Мъж се е удавил в мазето си, след като проливни дъждове удавиха части от Северозападна Германия, съобщава „The Local". Друг мъж загинал, докато опитвал да шофира по наводнена улица. Спешните служби били залети от стотици обаждания.

По всяка вероятност шофьорът е загинал, когато колата му навлязла в наводнен път в град Мюнстер. Предполага се, че е бил пометен от водата.

76-годишен мъж е умрял в мазето си в същия град, след като придошлата вода се изляла в мазета в целия регион.

Водата в метрото и подлезите достигнала половин метър дълбочина.

Жена е получила животозастрашаващи наранявания в центъра на Мюнстер, след като дърво ударило колата й. Наложило се спешните екипи да я извадят от автомобила.

Центърът на Гревен, град с 36 000 жители, бил затворен за движение, след като 60 литра на кв. метър дъжд се излели за 6 часа.

Претоварените екипи на пожарната регистрирали повече от 1000 спешни обаждания от граждани, повечето относно наводнени мазета.

800 аварийни екипи са работили през нощта в понеделник.

Междувременно стана ясно, че един човек е убит, а петима са ранени след като били ударени от багер в Германия.

11 души от клуб по боулинг в Иселбург на границата с Холандия напълнили 2000 литра вода в лопатата на багер, която трябвало да се излее върху тях. Когато лопатата била издигната във въздуха, паднала и ударила шестима от мъжете. Четирима от ранените били оставени  в болница.