Формация между ДСБ и „Единство" е една политическа формация. Не става въпрос за обединяване в една партия, обясниха от ДСБ.
Лидерът на партията Иван Костов каза, че същите документи ДСБ са разменили и с другите сини формации.

„Искаме да избегнем и войната за абревиатурите и изговарянето на имена на политически партии, зад които не стои никой", каза Костов.
Той подчерта, че в документа на новата формация са посочени кои са те.

За първи път толкова ясно и категорично политици в България застават зад направеното 1997 - 2001 година. Поемаме и постигнатото и негатива и сме решени да го браним. Не сме съгласни нашите усилия да бъдат обявени за провал на прехода или за криминална приватизация, криминален преход, заяви лидерът на ДСБ.

Той добави, че ако някой счита, че участва в криминално начинание може да не защитава тази позиция.
Ако някой реши, че е за управлението на Бойко Борисов и не може да формира дясна опозиция срещу него, да отива, където намери за добре, каза още Костов и категорично заяви: „Ние не гледаме на Синята коалиция като на кошара, която трябва да браним".

Костов подчерта, че ако някой счита, че ще вземе някой лев, продавайки името на партията си - това е вън от нашия контрол, заяви още той и добави:
„Ако някой се колебае дали да вземе парите на ГЕРБ или на СДС, той ще може да ги вземе в парламента като влезе с нас. По-добре сега да си казват."

Лидерът на ДСБ каза още, че в Обединените земеделци има хора, които са били зам.- министри, хора които са връщали земи, направили са кадастъра и каза, че ако искат имената им да се свързват с провал да вървят, където искат.