Столичната полиция „проспа" граждански сигнал за безредици и непристойно поведение в градския транспорт.

Малко преди 11.00 часа в автобус 280 двама младежи във видимо неадекватно състояние предизвикаха смут сред пътниците. Със смъкнати почти до коленете панталони, двамата демонстрираха непристойно поведение и отправяха агресивни реплики спрямо пътуващите граждани.

Един от младежите, видимо в по-лошо състояние от другия, неколкократно се изхрачи по стъклата и седалките на автобуса, като стъпи на тях с обувки.

Контрольори от Центъра за градска мобилност, които бяха на смяна в автобуса, веднага влязоха във функциите си и се опитаха да приложат правото си да свалят от превозни средства пътници, които нарушават обществения ред и комфорта на пътуващите граждани.

Вместо разбиране и съдействие обаче те срещнаха призиви за бой, като получиха и репликите „Ще разрева жена ти и дъщеря ти, ще ти пръсна главата".

Възмутени пътници незабавно сигнализираха на органите на реда с призив дежурният полицай на Орлов мост да изчака превозното средство на спирката и да задържи младежите.

Въпреки потвърждението на оператора, че служителят вече е на позиция, автобусът бе посрещнат от празна спирка, а младежите почти стигнаха до физическа саморазправа с пътници и служителите на Центъра за градска мобилност.