Златомир Иванов - Баретата (на снимката) е поръчител на няколко убийства и управлява трафика на наркотици в България.

Това заяви Димитър Вучев, по-известен като Демби, в интервю за Дарик радио.

Припомняме, преди дни Иванов обвини Демби, че го е изнудвал за 100 000 евро. Пред столичен вестник той каза, че Вучев го е предупредил, че ако не му даде исканата сума ще го компрометира пред Държавната агенция „Национална сигурност" (ДАНС).

Това са пълни измишльотини,е категоричният отговор на Демби по повод обвиненията на Баретата. Категорично казвам, че не съм го изнудвал това лице, посочва още той.

Според Демби, ако обвиненията са основателни, Баретата е трябвало да сигнализира в полицията, а не да прави подобни изказвания чрез медиите.

Вучев е категоричен, че Баретата стои както зад нападението над него самия, така и зад няколко показни разстрела у нас.

Припомняме, на 6 декември 2007 г. в столичния квартал „Симеоново" бе стреляно по колата на Демби.

Като пример за останалите покушения той посочва убийствата на Антон Милтенов - Клюна и Георги Нацев.

По думите му в МВР имат информация за това кой е конкретният поръчител на убийствата, но както сам се изрази - „половината ми свидетели този човек ги изтреби, а другите ги кара насила да свидетелстват срещу мен".

Пряк убиец е на Тони Клюна, при стрелбата в къщата на Тони Клюна пряко той е стрелял, има свидетели, коментира още той.

Демби допълва, че срещу Баретата има подадени и други сигнали за готвени убийства - тези на Бобъра и Темеруда. Димитър Вучев обаче е категоричен, че хората, които биха могли да свидетелстват  по тези дела срещу „биват избивани до крак".

Мога да ви дам конкретни примери - Мартин Лудия, той избива всичко, което е по моите дела, заяви още той. От страна на полицията, продължава Демби - конкретни мерки не видяхме.

Що се отнася до евентуалния наркобизнес на Баретата, Вучев е категоричен, че Иванов не само е трайно замесен с каналите на дрога у нас, но и ги ръководи.

Наркотиците в София ги държи точно това лице, казва още Демби и допълва, че именно благодарение на тази си дейност Иванов има нужните средства, за да може да „купува свидетели" и да завежда дела срещу него.

Припомняме, в момента Демби е подсъдим по пет дела, които той определи като „нагласени" от хора на Баретата, оказващи му натиск и рекет.

Още повече според Демби Иванов и адвокат Марияна Тодорова „са тясно свързани покрай някои криминални клиенти".

Пред вестник „Труд" Баретата от своя страна заявява, че Вучев, който той определя като „отявлен наркоман", се е срещнал с адвокат Мариана Тодорова.

Казал й, че ако всички т.нар. босове не му съберат общо 1 млн. евро, ще ги компрометира пред прокуратурата.

Да спре да бяга, защото ще умре уморен, аз спрях да бягам и си почивам, казва в заключение Димитър Вучев.