Във връзка с провеждането на национален първомайски митинг-шествие, празник на в. „Дума" и левия печат на 1 май 2010 г. на площад Александър Невски се въвежда следната промяна в организацията на движението:

От 08.00 часа на 1 май 2010г. до приключване на мероприятието се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на автобусите превозващи участниците в митинг-шествието от провинцията, на:
-северната част на площад Св.Александър Невски;
-площад Княз Александър І

От 10.00 до 12.00 часа на 1 май 2010г. се забранява влизането на пътни превозни средства в двете посоки по ул. „Оборище" между ул."Г.С.Раковски" и бул.„В.Левски" и по ул."15-ти ноември" между бул."Цар Освободител" и площад Св. Александър Невски, както и по ул."11-ти август" между ул."Московска" и площад Св. Александър Невски.

До 10.30 часа на 1 май 2010г. трябва да се организират сборни пунктове за пристигащите автобуси в крайна дясна лента извън зоната на автобусните спирки и маршрути за придвижване до паркингите както следва:

Маршрут 1
Сборен пункт „София прес";
Маршрут по бул."Цариградско шосе", бул."Цар Освободител" до северна част на площад Св.Александър Невски

Маршрут 2
Сборен пункт - бул."Ботевградско шосе" преди подлеза на площад Подуяне
Маршрут: по бул. „Ботевградско шосе" по бул."Мадрид", бул."Янко Сакъзов", бул."Васил Левски" до северната част на площад Св.Александър Невски.

Маршрут 3
Сборен пункт - спирка „Овча купел"
Маршрут : по бул. „Цар Борис ІІІ", бул. „Ген.Тотлебен", бул."Ген.Скобелев", подлез на НДК, бул. „Васил Левски", бул."Цар Освободител" до площад Княз Александър І;

Маршрут 4
Сборен пункт на бул."Царица Йоанна" след кръстовището с бул."Панчо Владигеров";
Маршрут: по бул. „Царица Йоанна", бул."Тодор Александров", площад Независимост, бул. „Цар Освободител", до площад Княз Александър І
Митингът ще се проведе от 10.00 до 13.00 часа на 1 май 2010г. на южната част на площад Св. Александър Невски, извън зоната за сигурност на Народното събрание.

Шествието ще се проведе от 12.00 до 13.00 часа на 1 май 2010г. по маршрут: от площад Св. Александър Невски по ул. „Оборище", бул."В. Левски", бул."Цар Освободител" до площадката с детски игри в Борисовата градина с провеждане на празника на в. „Дума".