1,4 млн. станаха подписите в подкрепа на правителството на Пламен Орешарски. Нови 33 кашона бяха внесени в Министерски съвет от организаторите на демонстрациите, станали популярни като „контрапротест".

Кашони с имена и подписи на привърженици на кабинета „Орешарски" от цялата страна за трети път бяха внесени при премиера, като според самите организатори в днешната партида кашони има около 600 000 подписа.

100-тина контрапротестиращи се събраха около фонтана пред Президентството, откъдето с гайда, трибагреници и по един кашон в ръка изминаха пътя до Министерски съвет. Там бяха допуснати четирима предварително обявени представители на контрапротеста, които проведоха 30-минутна среща с премиера Орешарски.

„Гледаме на тази подкрепа като на възможност да работим в интерес на всички граждани, в това число и на онези, които не ни подкрепят", не за първи път отбеляза след срещата Орешарски.
Премиерът бе доста лаконичен и призна, че днес е запознал подкрепящите го граждани както със свършеното досега, така и с основните приоритети през следващата година.

Министър-председателят посочи, че по време на честите си срещи с неправителствените и гражданските организации, които идват на срещите с него, постоянно получава критики.
„Гледам на тях конструктивно", посочи Орешарски, а на въпрос в каква посока са критиките той отвърна, че се касаят до почти всички ресори и видове политики.

От своя страна представителите на контрапротеста отново настояха, че това правителството е първото, което от самото начало на своето управление се е отворило за диалог с гражданското общество.
„Диалог, работа, контрол" - това е формулата на успеха, споделиха те и подчертаха, че грешки се допускат, но с работа, диалог и участие с идеи на всички, които имат какво да кажат, може да се върви напред.