Втората „черна кутия" от падналия в Южна Франция самолет е открита, но е повредена  сериозно, съобщава авиационният сайт AirLive.net.

Чипът с паметта от кутията е откъснат и липсва, допълва сайтът.

Припомняме, още вчера беше открита първата „черна кутия", която също беше много повредена.

Едната от „черните кутии" от самолета пристигна в Париж и веднага ще бъде проверена, обяви по-рано транспортният министър на Франция Ален Видалис пред радио Europe 1.

Въпреки че кутията е повредена, „ние вярваме, че все още може да бъде проверена...Ако има записани гласове, ще стане много бързо", добави той.

Едната от кутиите ще даде информация за разговорите между пилотите и случващото се в пилотската кабина, а другата за техническите параметри и състоянието на самолета по време на полета.

Междувременно лидерите на Франция, Германия и Испания пристигнаха в операционния център в Алпите, който направлява операцията за установяване на причините за катастрофата. Франсоа Оланд, Ангела Меркел и Мариано Рахой пътуваха до селото Сен-ле-з-Алп с хеликоптер. Меркел и Оланд пристигнаха заедно, а по-късно Рахой се присъедини към тях.

Тримата лидери благодариха на издирвателните екипи за полаганите усилия. Очаква се те да се срещнат със семейства на загиналите.

Командирът на операцията докладва пред Оланд, че в нея участват 5 хеликоптера, 200 пожарникари и 500 служители на жандармерията.