Световните медии публикуваха снимка на плачещ терорист, малко преди да се взриви, съобщи Лайфнюз.ру.

Кадрите с плачещия терорист-смъртник запечатали негови "колеги" в Северна Сирия. Командирите на отряда, където воювал непълнолетният Джафар ал-Таяр, му заповядали да подкара натоварен с взрив бронетранспортьор и да потегли към обект на противника. Минути преди терористичния акт неговия командир го подкрепял на узбекски като го съветвал да не забравя за Аллах в страшните моменти.

"Просто се изплаших. Боя се, че няма да се справя", заявил Джафар ал-Таяр, уверявайки, че ще изпълни задачата.

Младежът-терорист със сълзи на очи бил заснет минути преди изпълнението на последната заповед, пише The Times. Лицето на Таяр, който по националност, се предполага, че е узбек, показва колко силно се е изплашил, когато му заповядали да отиде на смърт.

Още една снимка показва огромната гъба след мощния взрив. По данни на британските медии, в района на сирийския град Фуа подобни задачи са изпълнили още шестима терористи-смъртници от терористичната организация  "Джабхат ан-нусра", (именувана и като Фронт за подкрепа на сирийския народ).

По информация в интернет Джабхат ан-нусра ли-ахл аш-шаам (Фронт за подкрепа на сирийския народ) или фронт „Нусра", е ислямистка групировка и клон на Ал-Кайда в Сирия. Групировката обявява сформирането си на 23 януари 2012 година по време на гражданската война в Сирия и е най-агресивното и успешно крило на сирийските бунтовници според наблюдатели на конфликта.

През декември 2012 година САЩ обявяват фронта „Нусра" за терористична групировка. През април 2013 година групировката официално се обявява за клон на Ал-Кайда.