Синът на ромския цар Киро - Ангел Рашков, изрази своите намерения да влезе в политиката. В момента той организира ромско сдружение, което да защитава правата на малцинствата в България, съобщава ТВ+.

„Виждам се като омбудсман в ромските среди", подчерта той.

Принцът от Катуница не открива прогрес в българската политика от 30-40 години насам: "Държавата само обещава, но не прави каквото и да е."

Една от целите на Ангел Рашков е да пресече порочната практика със закупуването на ромски гласове по време на избори. За целта в момента в цялата страна са организирани 500 ромски патрула, които следят за порочната практика.

Ромските патрули ще заработят активно на есен, когато ще стане ясно дали гласът на ромите е поскъпнал. В момента целта е да спре напълно практиката със закупените ромски гласове, която определи като „срамота."

„20, 50, 100 лв. Не мога да кажа колко, но ние сме против това", заяви той в отговор на въпрос колко струва един глас. Рашков направи и проста сметка - 100 лв., разделени на 4 години се получават по 20-30 стотинки на ден". В стратегията му ромските патрули ще подават сигнали на по-висши инстанции.