Приключи протестът пред парламента. До края бяха останали около 200 души.

Протестиращите заявиха, че ще се съберат отново другата сряда, като обещаха този път да съгласуват протеста с работното време на депутатите, за да има кой да ги чуе.

Ако до другата сряда не започне работа по техните искания, протестиращите заявиха, че ще подпишат оставката на управляващите.

Движението около сградата на парламента е възстановено.

По-рано днес около 1200 протестиращи бяха заобиколили паметника на Цар Освободител пред НС. Множеството скандира „Оставка" и „Мафия".

От трибуната ораторите се връщат към събитията от 14-ти януари и питат, защо провокаторите не са били отстранени от полицията навреме и протестът в същия ден е бил опорочен.

„България вече няма да бъде същата" се казва в призива на студентските организации.
Те обявиха, че протестират за правата на всички хора в страната. „Хората не трябва да се страхуват" - допълват организаторите.

Те апелират всички да се присъединят към техните демонстрации, защото това се прави в името на целия народ. Отново се чуха скандирания „Всеки ден ще е така до победата".

Борислав Сандов от организаторите на студентските протести обобщи, че основния им призив е:
„Стига корупция, стига мизерия! Искаме обновление, искаме шанс! Писна ни да живеем в най-бедната и корумпирана страна в Европа! Писна ни да ни се подиграват! Писна ни от тази олигархична върхушка, която се подиграва с народа!"

„Няма да позволим България да бъде оприличавана с тоалетната чиния на Европа" прозвуча още от трибуната. Протестиращите развяват трикольора и плакати „Отивайте си всички! Не ви искаме!" „Срам ни е от вас".

Известната песен на Скорпиънс „Вятърът на промяната" огласява площада. С нея демонстрантите поздравиха всички, които искат тази промяна и ще подкрепят.

Обстановката е спокойна. Протестът мирен, без провокации към полицията.