"Не виждам нещо да се е променило съществено през тези години на прехода. Държавата просто е била разграбвана през това време".  Ние сме по-различни от предишните управляващи", заяви Цветанов в предаването "Всяка неделя". "Кога е имало други, които са се вслушвали в гласа на гражданското общество?" И подчерта че премиерът Бойко Борисов обръща внимание на протестиращите. "Щом има протест, значи в него има истина, и премиерът се вслушва", категоричен бе той, пише "24 Часа".

Цветанов даде пример с уволнения шеф на ДКЕВР Ангел Семерджиев, както и с уволненията във фонд "Научни изследвания", довели и до отстраняването на министър Сергей Игнатов. Той добави, че всички държавни структури са ангажирани и да правят проверки по различни направления по въпроса.

По повод протестите срещу монополистите вътрешният министър заяви, че полицията е изключително толерантна и си съдейства и е в контакт с организаторите на протестите. "МВР полага всички усилия тези протести да преминат по одобрените маршрути и да няма инциденти", обобщи Цветанов, който обаче е дал интервюто днес преди обяд.

„За мен най-важното в политиката е да бъдеш искрен". Това заяви още Цветанов.

„През 2006 г. аз станах председател на ГЕРБ, защото имаше законови пречки премиерът да стане. Тогава аз ако исках, можех да започна да правя разни интриги, ако се бях взел насериозно", спомни си той.

„Когато човек опознае премиера, тогава разбира, че той е доста широко скроен. Когато се събрахме и започнахме да съставяме правителство, той ми гласува доверието на Втори човек в държавата. Ако започна да мисля по този начин, то по-добре е изобщо да не съм влизал в политиката. За мен най-важното в политиката е да бъдеш искрен", продължи вътрешният министър.

„Най-голяма ми грешка... Тя минава през призмата на лични събития, рефлектирали в публичното пространство. Но не бих искал да навлизам в подробности", каза Цветанов.

"Моята любима книга е "Спартак" на Джованьоли. Това е книгата, която си заслужава човек да прочете", категоричен бе Цветанов.

Вътрешният министър продължи, че в момента ангажиментите са му страшно много и почти няма личен живот.