Нова инициатива, която започва от днес и ще продължи до изборите за евродепутати от България на 20 май, обяви днес в Пловдив лидерът на партия "Ред, законност, справедливост" Яне Янев, съобщи БТА.

 Ще бъдат разпространявани плакати в подкрепа на българските сестри в Либия, но текстът ще бъде "Сами сте", "Българската мафия ви изостави" и "Остава гласът на народа", като художественото оформление е същото като на досега познатите плакати "Не сте сами".

Яне Янев припомни, че единствено тяхната партия включи в листите си за евродепутати българските сестри, като само журналистът от 24 часа Васил Сотиров, който е инициатор на тази идея, фигурира допълнително в бюлетините.

Политиците, които управляваха страната в последните години, бяха с общи икономически интереси, затова не направиха нищо, за да спасят нашите осъдени на смърт сестри, коментира Янев.

Според него осемгодишното бездействие на политиците е знак, че всеки един от нашите сънародници в чужбина може да бъде арестуван и задържан несправедливо, без държавата му да се намеси.