Тримата обвиняеми, заловени при акция „Всичко коз" - Венко Кръстев, дъщеря му Магдалена Кръстева и Мариета Kитова, заявиха пред съда, че са невинни, няма да се укриват и ще съдействат на органите на реда.
Въпроки това обаче в неделно заседание състав на Софийска градски ги остави в ареста.

Съдът счете, че Венко Кръстев е организатор на престъпната група, дъщеря му Магдалена е участник, а Мариета Китова - помагач в организираната престъпна група.
Друг данъчен, чието име бе замесено в операция „Всичко коз" е това на Рашко Стоянов от НАП Пловдив.

От свидетелски показания, представени на заседанието от прокурора, става ясно, че Венко е получавал информация от министерство, че всичко в София е нормално. За коя институция става въпрос, обаче не бе казано.

Тримата имали и контакти с хора от приходната администрация.
Делото бе гледано на открито заседание, въпреки искането на обвинението то да се гледа при затири врата, заради приложените по делото срс-та.

Съдът обаче счете, че делото може да е открито, защото срс-тата не представляват държавна тайна по Закона за класифицираната информация.

Само за няколко дни след задържането на тримата, по думите на прокуратурата, са събрани достатъчно по обем доказателства, както и са разпитани множество свидетели.
Служителят от НАП Борис Аргиров е посочил на разследващите схемата на престъпната дейност.

Дружествата, контролирани от тримата, съществуват най-много между 6 месеца и една година, след което се закриват и се регистрират нови фирми.
По две схеми е ощетяван държавния бюджет - чрез ДДС измами и измами, свързани с корпоративния данък.

Стана ясно още, че собствениците на дружествата, замесени в аферата, изобщо нямали представа за дейността на фирмите, които притежавали.

Тримата от „Всичко коз" използвали роми, които да са фиктивни собственици. Така от време на време ромите са привиквани да подписват документи и фактури.
Някои от собствениците на дружествата са завършили само четвърти клас.

Една от свидетелките, Ренета Цанева, която е собственик на фирма „Дунав комерс 2008" всъщност в момента работи като сервитьорка.
Защитата на Венко Кръстев поиска по-лека мярка за неотклонение. Адвокатът на дъщеря му пък изтъкна, че голяма част от свидетелите заявяват. че познават Магдалена, но не са контактували с нея.
Адвокатът на Мариета Китова посочи от своя страна. че обвиняемата е данъчен служител от 20 години.
Тя попада в обхвата на разследването след засечени разговори между нея и другите обвиняеми.
В разследването срещу нея не са използвани срс-та.

Разследващите засичат три телефонни разговора от юли 2010 година между Китова, Кръстев и Магдалена.
В първия разговор те обсъждали предстояща ревизия на фирма, във втория разговор е ставало въпрос за 5 хиляди лв. авансово плащане от една фирма на друга фирма. В третия разговор обвиняемите обсъждали бдж вагони и товарителници.

Адвокатът на данъчната изтъкна, че клиентката му е бедна, няма яхти и луксозни вили, нито пък има сметки в страната и чужбина, а живее в средностатистически апартамент в Русе.
Справката на криминална полиция по операция Всичко коз е с обем от 70 страници. В нито една тях обаче не фигурира името на данъчната служителка.
През 2009 г тя е оперирана от рак на матката и адвокатът й се притеснява престоя в ареста да не влоши състоянието й.

След решението на съда адвокатът на Венко Кръстев, Людмил Рангелов, коментира появата на техническа грешка в обвинението.

Китова е привлечена като обвиняема като служител на НАП-Варна, а всъщност тя работи в НАП-Русе.

Наслагва се такава съдебна практика посочи адвокат Рангелов.

Според него въпросната техническа грешка не е чак толкова фатална, но според него проблем е, че се случва често работното обвинение на прокуратурата да не е чак толкова прецизно.
Според него за данъчни и финансови престъпления, в каквито са обвинени тримата, е необходимо прокуратурата поне да представи документи.

Обвинението до този момент се крепи на свидетелски показания, посочи още Рангелов.
Отваря се вратата към общи и неконкретни обвинения, посочи още той. Според него така се нарушават правата на обвиняемите.

Акциите на МВР са част от стремежа да се харесаме на Брюксел, категоричен е той.