При операция „Чук" бяха заловени 7 наркопласьора, предаде пресцентърът на МВР. Бандата е оглавявана от 36-годишния Катерицата, който се занимавал и с други престъпления в столицата. Издирван е от средата на януари тази година.

Служителите на реда са засекли вчера тартора и неговия приближен - Весо Черния (на 43 г.). Черния също е обявен за издирване от началото на годината.

У Катерицата са открити 10 000 евро, а у спътника му - мобилен телефон, голям брой Булфон карти и бележки. При обиска на жилищата им са иззети компютър, записващо устройство за камери, два тефтера със записки и 400 лева.

Задържаните са били свързани и с още 5 човека - също членове на престъпната група. Това са 48-годишният Славе, Кубинеца (41г.), Ицо Калоянчев (42г.), Сако (48г.) и Д.Г., отново на 48 г.

Славе е обвинен в икономически престъпления и е осъждан за кражби. Кубинеца е търсен за кражба, икономически престъпления, хулигански прояви и документни измами. Ицо Калоянчев е откраднал автомобил и е нанесъл тежка телесна повреда, търсен е и за хулиганство.

Сако е издирван за измама, кражба и притежание на дрога. При обиск на техните домове са открити 24 боеприпаса, пет мобилни телефона, SIM карти, кутия от цигари, пълна с марихуана, хартиена сгъвка с прахообразно вещество, сламка и фонокарта, по която били открити следи от бяло прахообразно вещество.

Знае се, че в групата са взели участие и още четирима, които са обявени за издирване. От домовете им са конфискувани електронни везни, пластики от SIM карти, кафемелачка с полепнал бял прах, раница с голям брой полиетиленови пликове (с остатъци от бяло прахообразно вещество), бучка с вещество, реагиращо на кокаин, метална лъжица и заготовки, използващи се за разфасоване и пакетиране на дрогата.

Заловените са задържани за 72 часа. Докладвано е на Софийска градска прокуратура и е повдигнато обвинение.