За личен мотив в основата на жестокото убийство в Борисовата градина вчера, намекна главният прокурор Сотир Цацаров.

„Да приемем, че една от основните версии е свързана преди всичко с личен мотив", заяви пред журналисти обвинител номер едно преди днешното заседание на Висшия съдебен съвет (ВСС). Той обаче отказа да коментира по-конкретно версиите.

Припомняме, че в рамките на вчерашния ден се появиха няколко различни неофициални версии. Едната, че убийството е извършено по хулигански подбуди, тъй като убитият Георги Игнатов бил футболен фен. Тези твърдения обаче бяха отхвърлени от приятелите на жертвата.

Другите тези бяха в лична насока. Според една от тях, се касае за вражда между две училища (Търговско-банковата гимназия, където учел Георги, и Строителния). Другата - че в основата на убийството стои вражда за момиче. Към момента обаче нито една от тях не е официално потвърдена.

Главният прокурор посочи, че не иска да се меси в разследването и че всякакви коментари ще навредят. Цацаров увери, че се работи с голям капацитет и с най-доброто, с което разполагат МВР и прокуратурата. Компетентните органи са работили дори през нощта по случая.

До Цацаров не е достигала информация, че на мястото, където Георги намери смъртта си, няма охрана. Охраната на обществения ред и видеонаблюдението е в компетентността на Столичната община, напомни той. При всички случаи това е проблем, който в момента се разглежда заедно с всички други, свързани с механизма на извършване на престъплението, стана ясно от думите му.