Един от синовете на либийския лидер Муамар Кадафи - Ханис, е починал от раните си в болница в либийската столица Триполи, съобщава РИА Новости, позовавайки се на германски медии.

Смята се, че Хамис Кадафи е бил ранен преди няколко дни, след като пилот от либийските военновъздушни сили умишлено разбил самолета си в комплекса Баб ал-Азизия в Триполи, където живеят Кадафи и част от роднините му.

Хамис починал от изгарянията, които получил по време на нападението, съобщава Bild.

Други подробности около случилото се не се съобщават, не е ясна и точната дата на предполагаемата смърт на Хамис.

Хамис Кадафи е шестият син на либийския диктатор, командир на специалното подразделение на 32-ра бригада на либийската армия, по-известна като „Бригадата на Хамис."

Междувременно, либийският лидер Муамар Кадафи планира да организира мирно шествие към град Бенгази. Либийските медии съобщават, че се очаква към акцията да се присъединят стотици хиляди поддръжници на Кадафи.

След това бе съобщено, че правителствената войска са се изтеглила от Бенгази на юг към град Адждабия. Стотици „въстаници" са се събрали на няколко километра от населения пункт. Те са въоръжени, но не предприемат никакви действия на този етап.

По-рано днес коалиционните сили възобновиха ударите по военни цели в Либия.

По данни на френските медии рано тази сутрин са били нанесени удари по либийски танкове и бронетранспортьори. Британското министерство на отбраната съобщава за поразени ключови центрове на либийската система за противовъздушна отбрана. Ударени са и военни обекти около Триполи, Мисрата и Сирт.

При нощните нападения една от сградите на резиденцията на либийския лидер Муамар Кадафи в Триполи бе напълно разрушена в резултат на ударите на международната коалиция, съобщи АФП.