Разногласия между основните сили на опозицията и друга опозиционна група, която контролираше военната база „Ал Нида" в западните околности на Бенгази, доведоха до въоръжен сблъсък между двете страни.

По време на щурма на базата от основните сили на опозицията загинаха четирима души и шестима са ранени, заяви министърът на информацията на либийското опозиционно движение Махмуд Шамам, цитиран от РИА Новости.

По думите му в резултат опозиционната армия възстанови контрола върху базата.

Инцидентът вади на показ остри разногласия сред бунтовниците, доказателство за които е и съобщението за убийството на главнокомандващия на либийската опозиционни сили Абдел Фатах Юнис от ръцете на опозиционери.

Междувременно френският министър на отбраната Жерар Лонге заяви, че Франция ще продължи операциите в Либия и "няма да отслаби натиска" върху Муамар Кадафи.

"Ако Муамар Кадафи добие впечатлението, че времето работи в негова полза, ще разиграва тази карта докрай", изтъкна Лонге.

Според него падането на режима в Триполи зависи от евентуална промяна на ситуацията в столицата Триполи. "Казано откровено, столичното население трябва да въстане", заяви той.