Започнала е специализирана операция „Недосегаемите" на МВР, ДАНС, НАП под ръководството на Софийска градска прокуратура за предотвратяване на ДДС измами, предаде БНР.

Проверяват се 16 адреса в София, както и адреси в Добрич, Пазарджик и Враца. Освен това се проверяват счетоводни къщи, офиси и домашни адреси. Иззета е счетоводна документация, компютърна конфигурация.

Предполага се, че групата е работила от 2005 година, а това са щети само за 2010 и 2011 г. Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов уточни, че се провеждат процесуално-следствени действия и са разпитани 11 лица, но и така е иззета счетоводна информация и компютри. Специализираната операция „Недосегаемите" се очаква да продължи през цялата нощ.

Дянков за НАП:
Или да се хващат сериозно в ръце и да си вършат работата, или ще правим промени, докато е необходимо
Още...

„Според анализа на МВР и НАП за периода 2010 - 2011 г. са причинени щети за над 21 млн. лв.", каза вътрешният министър Цветан Цветанов.

Стартирала е специализирана операция на МВР, ДАНС, НАП под ръководството на Софийска градска прокуратура за предотвратяване на ДДС измами. Това заяви за Агенция "Фокус" министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. Иззета е счетоводна документация, компютърна конфигурация като според анализа на МВР и НАП за периода 2010 - 2011 г. са причинени щети за над 21 млн. лв.

Предполага се, че групата е работила от 2005 година, а това са щети само за 2010 и 2011 г.  Министърът на вътрешните работи специално благодари на служителите на МВР, ДАНС, НАП , както и на Софийска градска прокуратура за бързата и своевременна реакция.

Заместник-градският прокурор на София Роман Василев заяви, че от няколко месеца тече работата по организирана престъпна група, занимаваща се с много популярното нещо, което в последно време е започнало да измества битовите кражби - това са измамите с ДДС, акумулирането на ДДС и нанасяне на щети за бюджета.

„Проведена е операция, която и към настоящия момент продължава. Най-вероятно през цялата нощ колегите ще работят в няколко областни дирекции. Ръководи се от Софийска градска прокуратура и се провежда съвместно с органите на МВР и ДАНС и Националната агенция по приходите", посочи Василев.